Munkatársak

Dr. Vogel Barbara LL.M.

Irodavezető ügyvéd, adatvédelmi szakértő, gazdasági büntetőjogi szakjogász. 

2000-ben igazgatásszervező végzettséget szerzett az Államigazgatási Főiskolán, majd 2004-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakán. 2008-ban szakvizsgázott és megkezdte ügyvédi tevékenységét, ekkor alapította a Vogel Ügyvédi Irodát. 2010-ben elvégezte az ELTE gazdasági büntetőjogi szakjogász képzését. 2013-ban Master of Laws (LL.M.) fokozatot szerzett a Suffolk University Law School (Boston, MA, USA) U.S. and Global Business Law képzésén. Angol, német és francia nyelven tárgyalóképes.

Ellátja Vállalkozások és társasházak állandó képviseletét szerződéses kapcsolataikban, peres és peren kívüli eljárásokban is. Nagy tapasztalattal rendelkezik alapító okirat és szervezeti-működési szabályzat készítésében, módosításában. Közhasznú, nonprofit szervezetek részére is nyújt tanácsadást a közhasznú jogállás megszerzésével kapcsolatos eljárásban is.

Weboldalakra vonatkozó jogi szabályozással, elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos tanácsadással és adatvédelemmel 2005 óta foglalkozik. A Magyar Áruküldők Egyesületének 2005 óta jogi szakértője az internetes kereskedelemre vonatkozó jogi kérdésekben. Tagja a DIMSZ – Adatvezérelt Marketing Szövetség Adatvédelmi Tagozatának. Adatvédelmet, az internetes kereskedelem jogát, fogyasztóvédelmet, valamint a webáruházakra vonatkozó jogi szabályozás gyakorlati kérdéseit 2007 óta oktatja, rendszeresen tart előadásokat a témában. 2007 óta a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, 2019 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi tanulmányok Karának vendégelőadója.

Büntetőjogi szakirányú végzettséggel is rendelkezik, büntetőeljárásokban és szabálysértési eljárásokban is ellát védelmet és képviseletet sértettek részére is.

Sajtómegjelenések: