Munkatársak

Dr. Vogel Barbara

Irodavezető ügyvéd, webjogi és adatvédelmi szakértő, gazdasági büntetőjogi szakjogász

Vogel Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédje  2004-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakán. 2008-ban szakvizsgázott és megkezdte ügyvédi tevékenységét. 2010-ben gazdasági büntetőjogi szakjogász képzettséget szerzett. 2013-ban LL.M. fokozatot szerzett a Suffolk University Law School (Boston, MA, USA) U.S. and Global Business Law képzésén.

Webjoggal, elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos tanácsadással és adatvédelemmel 2005 óta foglalkozik. A Magyar Áruküldők Egyesületének 2005 óta jogi szakértője internetes kereskedelemmel kapcsolatos kérdésekben. Tagja a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Adatvédelmi Tagozatának. Adatvédelmet, az internetes kereskedelem jogát, valamint a webáruházakra vonatkozó jogi szabályozás gyakorlati kérdéseit 2007 óta oktatja, rendszeresen tart előadásokat a témában. 2007 óta a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, 2019 óta a Nemzeti Közszolgáltati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi tanulmányok Kar vendégelőadója, ahol szintén a webáruházak jogi szabályozását oktatja. Adatvédelemben, valamint a webáruházakra vonatkozó szabályozás jogi kérdéseiben – így fogyasztóvédelmi ügyekben – az elmúlt tizenöt évben nagy gyakorlati tapasztalatra tett szert.

Cégek és társasházak állandó képviseletét is ellátja, peres és peren kívüli eljárásokban is. Büntetőjogi szakképzettsége okán büntetőeljárásokban is képviseli ügyfeleit.